Ruimtelijke afzuiging voor Meilof Riks

Al meer dan 50 jaar is het familiebedrijf WIFO-Anema BV gevestigd in het Noordfriese Ferwert en wereldwijd een begrip op het gebied van landbouw- en voorzetapparatuur. Men heeft het gehele productieproces in eigen handen en heeft daardoor de beschikking over zeer hoogwaardige productiemachines, zoals; CNC gestuurde verspaningsmachines, lasrobots en computergestuurde knip- en zetbanken.

Onlangs investeerde men in een compleet nieuw afzuig- en filtersysteem ten behoeve van de lasrook welke vrijkomt ter hoogte van de lasrobots. Vanwege hoge mate van efficiëntie is bij Anema gekozen voor het zogenaamde push- pull systeem waarbij aan 1 zijde van het gebouw de vervuilde lucht wordt aangezogen. Vervolgens wordt deze lucht gefilterd waarna een zorgvuldig gecalculeerd percentage van deze gefilterde luchthoeveelheid weer retour de ruimte in wordt geblazen. Het besturingssysteem is voorzien van een ingebouwde tijdklok. Hierdoor start de installatie automatisch voor werktijd op en schakelt deze ook weer automatisch na werktijd uit, hierbij kan er rekening worden gehouden met een vakantie en overwerk.

Project in beeld

Vragen of interesse?

Neemt u dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij helpen u graag verder met een gedegen advies op maat.

Contact