Explosie Veiligheids Document opstellen, maar weinig tijd?

Professionele begeleiding bij opstellen EVD-document

Je hebt weinig tijd maar wil wel graag in het bezit  komen van een EVD
Het opstellen van zo’n Explosie-Veiligheids-Document (EVD) kost aardig wat tijd en ik begrijp dat niet iedereen thuis is in deze (soms ingewikkelde) materie of dat bedrijven simpelweg door tijdgebrek geen mogelijkheid zien om zelf dit vereiste EVD op te stellen.

Grijp daarom nu deze kans en laat jouw EVD opstellen  door één van onze deskundige adviseurs. Bespaar jezelf tijd en kosten en kom op donderdag 28 maart 2019 naar de EVD-dag bij SKH in Wageningen. Zo kom je  snel, gemakkelijk en op een betaalbare manier aan het vereiste EVD!

Wat kunt u verwachten?

U komt op de met u afgesproken tijd naar SKH in Wageningen. Daar worden alle deelnemers gezamenlijk met een kopje koffie ontvangen. Onze ATEX-deskundige Bram Hemmer zal aan de hand van een presentatie een korte introductie geven over het belang van het hebben van een Explosie-Veiligheids-Document en over de diensten die SKH als certificerende instelling aanbiedt. Na deze gezamenlijke introductie gaat iedere deelnemer naar een apart kantoor waar een deskundige adviseur klaar zit om u te helpen. Onder het genot van een lekker kopje koffie wordt u geholpen door een deskundige van een officiële Qex-certificaathouder, dus van een fabrikant of leverancier van houtstof-afzuiginstallaties die de kennis bezit om een EVD op te stellen en ruime ervaring heeft op dit gebied. Tijdens een ongeveer 3 uur durende 1-op-1 sessie vult uw adviseur samen met u het EVD voor u in. Het enige dat wij van u vragen is dat u enkele foto’s maakt van de in uw bedrijf aanwezige machines/afzuiginstallatie(s) en deze, voorafgaand aan de EVD-dag, digitaal naar SKH opstuurt zodat wij deze foto’s in het EVD kunnen verwerken.

Op deze manier heeft u op een snelle, eenvoudige en betaalbare manier uw vereiste Explosie-Veiligheids-Document (EVD) inclusief het bijbehorende Plan van Aanpak (PvA) in huis. Na afloop van de sessie wordt aan u een Bewijs van Deelname uitgereikt. Heeft u al een EVD, maar is deze bijvoorbeeld niet meer up-to-date of incompleet, ook dan is het raadzaam om deze samen met de adviseur na te kijken en waar nodig aan te vullen/actualiseren zodat u weer beschikt over een actueel EVD.
Na afloop van de EVD-sessie is er nog de mogelijkheid om een rondleiding door het laboratorium van SHR te maken, waar zij jullie graag laten zien hoe meubels, betimmeringen en houtgerelateerde producten getest kunnen worden.

Met vijf eerdere succesvolle edities van de EVD-dagen achter de rug hebben wij inmiddels 150 bedrijven geholpen met het opstellen van hun EVD. Het mooie van de EVD-dagen is dat je je eigen bedrijfssituatie kunt ‘meebrengen’ en dat het dáár dan over gaat. Geen fictieve situaties, maar praktijkgericht advies en goede raad specifiek voor jou.

Precies op maat. Daar heb je wat aan!

Bron: SKH