Rijke geschiedenis, al sinds 1960

Sinds 1960 adviseren, ontwerpen en bouwen we bij Holtrop & Jansma B.V. in Dokkum de meest geavanceerde afzuig- en filtercombinaties voor de industrie. De producten en oplossingen leveren we aan de hout-, papier-, karton-, afval-, recycling- en metaalverwerkende industrie.

Voor deze bedrijven putten we uit een immens assortiment producten en installaties, zowel standaard, als maatwerk. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot Nederlands grootste full servicespecialist op het gebied van hoogwaardige industriële luchtzuivering, recycling en bulkhandling.

Van alle markten thuis

Hoe groot u ook bent, of u nu regionaal of internationaal werkt, wij helpen iedereen op het gebied van afzuig- en filtertechniek, recycling en bulkverwerking. Van een eenvoudige tot complete oplossing. Neem gerust contact op met ons en we helpen u graag verder.

1960
1996
2009
2010
2020

1960

Op 1 maart 1960 bundelen de heren Hendrik Holtrop en Eeltje Jansma hun krachten, niet wetend dat het bedrijf in de loop der jaren uitgroeit tot één van de grootste specialisten op het gebied van industriële luchtzuivering in Europa. Wie had in 1960 kunnen vermoeden dat het nijvere tweemansbedrijfje zou uitgroeien tot een internationaal succesvolle onderneming met ruim negentig medewerkers? En toch is dat precies wat er met Holtrop & Jansma is gebeurd. Het bedrijf ontwikkelde zich voorspoedig tot een toonaangevend innovator op het gebied van afzuig- en filtertechnieken, recycling en bulkhandling.

1996

In 1996 wordt de onderneming overgenomen door de heer Gerd Lindemann, die met het bedrijf de vleugels tot ver buiten Friesland uitslaat. Holtrop & Jansma heeft tijdelijk een eigen servicepunt in Tilburg en in 2009 wordt met een tweede eigen productiefaciliteit in China gestart.

2009

In 2009 starten we in een snelgroeiende Chinese industriële markt. In deze technisch hoogwaardige markt van afzuiginstallaties en filtersystemen is voortdurende vernieuwing van levensbelang. Wij weten in China technologische kennis te koppelen aan een uiterst innovatieve mentaliteit. En het is deze unieke combinatie van ervaring, knowhow, innovatie, luisteren en meedenken met klanten die door de jaren heen voor constante internationale groei zorgt van ons bedrijf.

2010

We blijven ons ontwikkelen met uiterst geavanceerde oplossingen (waaronder energiebesparende HRfiltertechnologie) die we volledig in eigen beheer ontwikkelen. Als één van Nederlands grootste specialisten op het gebied van industriële luchtzuivering leveren wij een immens assortiment producten en installaties over de hele wereld. Wij ontwerpen, bouwen, installeren en verzorgen nazorg en onderhoud aan alle denkbare producten en installaties op het gebied van dampafzuiging, afzuig- en filtertechniek, mechanisch transport en vezelverwerking en industriële geluidsbeheersing. In 2010 is ons 50-jarig jubileum reden voor een feestje. Op 4 juni dat jaar wordt een Relatie-dag voor de klanten en relaties georganiseerd. De dag erop, zaterdag 5 juni is er van 10.00 tot 15.00 uur een Opendag voor belangstellenden, gevolgd door een besloten feest met alle personeelsleden.

2020

De afgelopen 10 jaar blijven we sterk groeien en gaat het ons bedrijf voor de wind. In maart 2020, het jaar waarin we 60 jaar bestaan, wordt Europa en ook Nederland echter hard geconfronteerd met het SARS-CoV-2 – het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt.

In 2020 heeft dit ook economische gevolgen voor ons bedrijf. Orders worden uitgesteld, ‘onhold’ gezet of merken we aarzeling, kunnen we niet bij bedrijven langskomen voor installatie of onderhoud (vanwege corona contact verbod) en stellen bedrijven investeringen uit. Gelukkig weten we het jaar nog licht positief af te ronden.

Holtrop & Jansma in beeld

Vragen of interesse?

Neemt u dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij helpen u graag verder met een gedegen advies op maat.

Contact