Hein-Durk Vellema kampioen

DOKKUM – H&J trots op Hein-Durk Vellema

We hebben er een kampioen bij! Trots op onze fijne collega Hein-Durk Vellema (midden foto). Mooie prestatie, van harte gefeliciteerd!

BLAUWHUIS – Hein Durk Vellema uit Holwert is op Hemelvaartsdag Nederlands kampioen in de Open Saloonstockcarklasse geworden.
Tijdens de grote finale op Speedway Blauwhuis was Vellema zijn concurrenten te snel af. Zijn overwinning was niet eenvoudig. Tijdens diverse herstarts was hij steeds een prooi voor de andere coureurs in de klasse waar met de voorbumper tikjes uitgedeeld mogen worden om te kunnen passeren. Met wat schade wist hij desondanks als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door te rijden. Vellema: ,,Het had geen ronde langer moeten duren, de stuurhoes en stuurinrichting begaf het na afloop van de wedstrijd.”
Frank van Riet eindigde als tweede, Bas Haagen werd derde in deze klasse. In de Stockcar F1 klasse won Tjalle Greidanus uit Franeker de grote finale en tevens de Frans Twijnstra bokaal, die zijn vader in 2009 ook had gewonnen. Arjen de Wilde uit Burgum werd tweede na wat moeilijke manches. Roy Peetoom uit Winkel wist in de laatste bochten plek 3 veilig te stellen. De prijzen in de rodeoklasse gingen allemaal naar Noord Holland. Jasper Dogger uit Den Burg pakte met overmacht de overwinning voor Dave Gieles uit OudeSchild. Michael Schutter uit Noorden pakte de overwinning bij de Stockcar F2. Jaap van der Velde uit Oosterend werd in zijn tweede wedstrijd in deze klasse meteen maar derde.

<bron tekst en foto: Nieuwe Dockumer Courant>