Holtrop & Jansma overgenomen door Legia Capital

Dokkum, 10 juni 2022

De familie Thiers neemt middels haar investeringsmaatschappij Legia Capital alle aandelen van Holtrop & Jansma over, de specialist op het gebied van afzuiging, recycling en bulkhandling. Legia Capital focust zich als familiaal investeringsfonds op industriële bedrijven met een mooi product of een sterke positie in een nichemarkt. Het heeft op dit moment zeven bedrijven in portefeuille in verschillende sectoren waaronder ook twee bedrijven actief in de industriële afzuigingssector.

Gerd Lindemann (directeur Holtrop & Jansma): Gezien mijn leeftijd en het ontbreken van een familiale opvolger was ik al een tijdje op zoek naar een geschikte overnemer voor het bedrijf dat ik al sinds 1996 leid. Voor mij was het belangrijk om een partij te vinden die dezelfde waarden als Holtrop & Jansma uitstraalt en die ook de continuïteit van de onderneming kon garanderen. Met deze overname sluiten we ons aan bij een familiefonds dat ervaring heeft met onze sector en ervaring heeft met het leiden van industriële bedrijven zoals het onze. Hierdoor geloof ik dat we onze werking verder zullen kunnen professionaliseren en onze positie in de markt kunnen versterken. Klanten hoeven zich overigens geen zorgen te maken, ik blijf actief bij Holtrop & Jansma als directeur tot er een geschikte opvolger is gevonden en de overdracht correct is afgehandeld.

Yves Thiers (Legia Capital): Wij zijn verheugd om een nieuw bedrijf te mogen verwelkomen in de  groep. Met de overname van Holtrop & Jansma halen we een èchte referentie aan boord in de markt van de luchttechnieken. De overname van Holtrop & Jansma past perfect binnen de strategie van Legia Capital: ze bieden hun klanten unieke oplossingen en hebben een premium-positie binnen de markt. Bovendien hebben we via eerdere investeringen in de industriële afzuiging al een goede kennis van de sector. Naast de gekende activiteiten in stofafzuiging voegt Holtrop & Jansma tot slot een indrukwekkende knowhow toe in de recycling en bulkhandling industrie met veelbelovende toepassingen waar we graag blijvend op inzetten.

Meer informatie?

Bezoek onze websites:

www.holtrop-jansma.nl
www.legiacapital.com