ISSOS te Aalsmeer gaat energiezuiniger werken

Energiezuiniger?

Al ruim vijfentwintig jaar weet Issos dat een optimale inrichting van zowel een commerciële als kantoorruimte uiterst belangrijk is. Issos ontwerpt en bouwt toonaangevende interieurs en beursstands voor een nog steeds groeiend aantal opdrachtgevers. Zowel grote als kleinere namen.

Om op de toekomst aan te kunnen sluiten investeren zij in een energiezuinige afzuiginstallatie en hierbij is gekozen voor een afzuiginstallatie van Holtrop & Jansma. Dit betreft ons bewezen torenfilter, type ODFT-188, met een capaciteit van maar liefst 22.500m3/uur.

De installatie wordt geheel automatisch geregeld. Afhankelijk van de onderdruk in het filter welke continue wordt bewaakt, worden de verschillende afzuigventilatoren bij- of afgeschakeld. Zo wordt de gewenste afzuigcapaciteit afgestemd op de vraag vanuit het machinepark. Dit resulteert in een enorme energiebesparing. Er wordt niet alleen minder motorvermogen ingezet, maar er gaat ook minder warmte verloren welke door het afzuigsysteem wordt afgevoerd.

ISSOS